Sursă foto: IGPR

În dimineața zilei de vineri, 13 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, au inițiat o operațiune de percheziție domiciliară.

Aceasta vizează 32 de locuințe și are loc în localitățile Gheorgheni și Toplița din județul Harghita, precum și în județul Mureș. Acțiunea este legată de suspiciuni de comitere a infracțiunilor de șantaj și camătă.

Conform investigațiilor efectuate până în prezent, se pare că, începând cu anul 2019 și continuând până în prezent, mai multe persoane din municipiul Gheorgheni ar fi acordat sume de bani ca împrumuturi către diverse persoane. În schimbul împrumuturilor, se pare că respectivii suspecți ar fi cerut dobânzi lunare cuprinse între 20 și 300 de lei.

Pe lângă aceasta, în cazul în care persoanele care au luat aceste împrumuturi nu au restituit banii în termen sau nu și-au putut achita dobânzile, cei bănuiți ar fi folosit amenințări și șantaj.

Acțiunea se află momentan în desfășurare, iar mai multe detalii vor fi făcute publice după finalizarea operațiunii.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *