Sursă foto: CSM Ploiești

Baschetbaliștii seniori de la CSM Petrolul Ploieşti au plecat ieri spre Târgu Mureş, unde vor juca astăzi (miercuri), de la ora 19:00, în compania gazdelor de la CSM, partida contând pentru etapa a 3-a a Conferinţei B din Liga Naţională de Baschet Masculin Getica 95.

Ploieștenii vin după două înfrângeri la diferenţe mici în primele etape ale campionatului şi joacă azi cu gândul de a regăsi gustul victoriei, evoluţiile şi rezultatele din Cupa României arătând că potenţialul echipei este cu totul altul.

Este un joc important în economia grupei şi sperăm să vină prima victorie din acest sezon al ligii naţionale. Jucăm împotriva unei echipe cu un lot omogen, bazat în bună măsură pe aceiaşi jucători din sezonul trecut, la care l-au adăugat pe Jeremic, şi el un baschetbalist cu experienţă în campionatul nostru. Suntem conştienţi, totodată, că şi publicul va fi un factor important, ştiind susţinerea de care beneficiază echipa mureşeană când joacă acasă, dar asta nu înseamnă că nu avem şansa noastră. Ne-am pregătit bine de la ultimul meci şi sperăm să facem un joc bun, care să se concretizeze într-o victorie.

coordonatorul secţiei de baschet a clubului, Ionuţ Ivan

Stafful tehnic al CSM Petrolul Ploiești se poate baza diseară şi pe Codruţ Dinu, absent în primele două runde (cu CSM Constanţa a rămas pe bancă, nefiind forţat după accidentarea avută), care este acum apt de joc.

În sezonul trecut, cele două echipe care se înfruntă acum la Târgu Mureș şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat, fiecare echipă reuşind, însă, să se impună în deplasare: Petrolul a câştigat cu 87-86 la Târgu Mureş, tot în luna octombrie, iar gazdele de astăzi s-au revanşat în sala „Olimpia”, scor 78-73, în primul meci al anului 2023, disputat pe 4 ianuarie. Ulterior, mureşenii au câştigat şi în play-out, atât la Ploieşti, 85-77, cât şi în propriul fief, 94-81.

Arbitrii partidei de astăzi vor fi Marius Ciulin (Constanţa), Dragoş Barbu (Iaşi) şi Vlad Potra (Cluj-Napoca), iar comisar din partea FRB a fost desemnat Viorel Constantinescu (Cluj-Napoca).

Partida va putea fi urmărită „live” pe contul de youtube al Federaţiei Române de Baschet, accesând următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=Dw1uvbFjVdM.

Sursă: CSM Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *