Conform unui nou sondaj Eurobarometru, pentru majoritatea cetățenilor din Uniunea Europeană, sănătatea mentală a devenit la fel de importantă ca sănătatea fizică.

Datele acestui sondaj, publicate înaintea Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, arată că aproape nouă din zece participanți (89%) cred că promovarea sănătății mintale are aceeași importanță ca promovarea sănătății fizice.

Cu toate acestea, mai puțin de jumătate dintre respondenți (sub 50%) sunt de acord cu afirmația că persoanele cu probleme de sănătate mentală primesc aceeași îngrijire ca persoanele cu probleme de sănătate fizică, conform Reprezentanței Comisiei Europene în România, într-un comunicat.

Sondajul mai arată că aproape jumătate dintre cei chestionați (46%) au experimentat în ultimele douăsprezece luni probleme emoționale sau psihosociale, precum depresia sau anxietatea.

De asemenea, sondajul dezvăluie că peste jumătate (54%) dintre respondenții cu probleme de sănătate mentală nu au primit ajutor din partea unui profesionist. Comisia Europeană subliniază că rezultatele acestui sondaj subliniază importanța continuării eforturilor în domeniul sănătății mintale la nivelul UE.

Marți, Comisarul pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, va găzdui o conferință la nivel înalt cu privire la sănătatea mentală, bazată pe abordarea comprehensivă a sănătății mintale prezentată de Executivul UE în luna iunie.

La acest eveniment vor participa sute de reprezentanți ai instituțiilor UE, guvernelor naționale, organizațiilor europene și alți parteneri interesați.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *