????????????????????????????????????

Primaria Municipiului Ploieşti, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, aduce la cunoştinţă tuturor cetățenilor care au depus dosare sau urmează să înregistreze dosare noi în vederea obținerii unei locuințe sociale că acestea trebuie actualizate/înregistrate până la data de 07.12.2023, potrivit prevederilor Legii nr. 114/1996 Legea locuinței, cu modificările şi completările ulterioare şi a Hotărârii Consiliului Local nr. 472/28.09.2023 privind aprobarea criteriilor de eligibilitate şi ierarhizare pentru stabilirea ordinii de prioritate în vederea repartizării locuinţelor sociale.
Consilierea solicitanților de locuință socială și înregistrarea documentelor justificative se vor realiza la sediul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești.

În vederea repartizării unei locuințe sociale solicitantul va completa o cerere-tip, care împreună cu actele justificative vor fi înregistrate la sediul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti din Ploiesti, str. Piața Eroilor nr. 1A, jud. Prahova – Serviciul Locuințe Sociale.

Actele justificative


Actele justificative care însoţesc cererea-tip sunt următorele:

  1. Copii ale actelor de identitate ale tuturor membrilor de familie;
  2. .Copii ale actelor de stare civilă;
  3. Documente venit, după caz:
    Copii ale taloanelor de plată pe ultimele 12 luni pentru solicitanţii care sunt pensionari, beneficiază de ajutor de somaj sau alocații de sprijin, indemnizații de încadrare în grad de handicap.
In cazul salariaților se vor prezenta adeverințe de salariat eliberate de angajator din care să reiasă venitul net lunar realizat de salariat pe ultimele 12 luni;

Adeverințele eliberate de organele financiare teritoriale în care să se menționeze veniturile realizate de membrii majori ai familiei.
Sentinţe civile de divorț, sentințe de încredințare minori, sentinţe de stabilire pensii alimentare.
Orice altă dovadă de venit.
In cazul în care solicitanții nu realizeaza venit, vor da în faţa funcționarilor publici din cadrul Serviciului Locuinţe Sociale o declarație pe proprie răspundere în care să specifice acest lucru.

  1. Adeverințe din care să reiasă că minorii aflați în întreținere frecventează cursurile unei instituții de învățământ şi dacă primesc bursă.
  2. Copii ale contractelor de închiriere/comodat pentru spațiul locativ în care solicitantul locuieşte.

6 Declaraţia proprietarului imobilului din care să reiasă că tolerează în spatiu pe solicitantul de locuință socială împreună cu familia acestuia sar copii ale actelor de proprietate ale persoanelor care tolerează în locuinta lor solicitantul de locuintă socială şi familia acestuia.

  1. Copii ale cerificatelorde invaliditate, dupa caz, certificate de încadrare în grad de handicap sau copii ale certificatelor medicale care să ateste ca solicitantul şi/sau membrii familiei acestuia suferă de o boală cronică.
  2. La înregistrarea dosarului de locuinţă socială solicitantul va prezenta o declarație notarială potrivit căreia acesta nu deține locuință proprietate personală, nu a înstrăinat o locuință proprietate după 01 ianuarie 1990, nu a beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuție pentru realizarea unei locuințe și nu deține, în calitate de chiriaş, o locuință din fondul locativ de stat. 9. Acte doveditoare din care să reiasă că solicitantul şi familia sa au fost evacuaţi din imobil care au făcut obiectul legilor proprietății (sentințe civile definitive, contracte de închiriere expirate, dispoziții ale primarului sau orice alte notificări din care să reiasă că imobilul a fost revendicat de foştii proprietari). 10
  3. 10.Acte doveditoare pentru solicitanții proveniţi din instituții de ocrotire socială; 11.Acte doveditoare care atestă calitatea de beneficiar al prevederilor Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din Noiembrie 1978 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – August 1977 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare și ai prevederilor Decretului lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 Martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;
    12.Ordin de protecție emis de organele de poliție și/sau ordin de protecţie emis de instanţa de judecată din care sa reiasă faptul că solicitantul de locuință socială este victimă a violenţei domestice.
    13.Orice alt document apreciat de solicitant ca o dovadă pentru obținerea unei locuinţe sociale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *