Pe 14 octombrie, o eclipsă inelară de soare, denumită și „inel de foc”, va fi vizibilă în America de Nord, America Centrală și America de Sud

Această oportunitate rară oferă pasionaților de astronomie șansa de a observa acest fenomen, cu posibilitatea revizuirii sale abia peste două decenii.

Eclipsa inelară va avea loc când Luna va trece în fața Soarelui la un punct extrem de îndepărtat de Pământ, creând un inel strălucitor în jurul conturului solar. Evenimentul va putea fi văzut în opt state din SUA și va continua cu o eclipsă parțială, urmată de momentul culminant al înelului de foc care va dura între unu și cinci minute. Este important ca cei care doresc să asiste la eclipsă să utilizeze echipament special de protecție oculară pentru a evita eventualele leziuni ale ochilor din cauza razelor intense. NASA recomandă această precauție deoarece Luna nu va acoperi complet discul solar.

În timpul eclipsei, cerul va deveni mai întunecat, deși nu la fel de întunecat ca în timpul unei eclipse totale de soare. Unele animale pot începe să se comporte ca și cum ar fi asfințit, iar aerul se poate simți mai rece”, notează NASA, potrivit Independent.

„Nu priviți Soarele prin lentila camerei, telescop, binoclu sau orice alt dispozitiv, nici chiar în timp ce purtați ochelari speciali sau folosiți o altfel de protecție. Razele solare concentrate pot produce arsuri și leziuni oculare grave”.

Cei care ratează această eclipsă inelară de soare trebuie să mai aștepte ani buni până la următoarea. Potrivit datelor, următorul fenomen de acest gen care va traversa SUA va avea loc în 2046, potrivit managerului programului de eclipse al NASA, Kelly Korreck.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *