Statele Unite au decis să expulzeze doi oficiali ai ambasadei ruse la Washington ca răspuns la expulzarea a doi diplomaţi americani de la ambasada SUA din Moscova de către Federaţia Rusă. Anunțul a fost făcut vineri de către Departamentul de Stat al SUA.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat: „Ca răspuns la expulzarea lipsită de temei de către Federaţia Rusă a doi diplomaţi ai Ambasadei SUA la Moscova, Departamentul de Stat a ripostat prin declararea persona non grata a doi funcţionari ai Ambasadei Rusiei care operează în Statele Unite.”

El a subliniat că Departamentul de Stat nu va tolera modelul de hărţuire a diplomaţilor americani impus de către guvernul rus și a avertizat că acţiunile inacceptabile împotriva personalului ambasadei americane de la Moscova vor avea consecinţe.

O sursă anonimă din cadrul Ministerului rus de Externe a confirmat expulzarea celor doi diplomaţi ruşi, dar a calificat-o drept nefondată și a acuzat Washingtonul că a folosit ca pretext expulzarea de către Moscova a doi diplomaţi americani acuzați de activități de spionaj.

Relaţiile dintre Rusia și Statele Unite au atins un nivel extrem de tensionat din cauza războiului din Ucraina. Statele Unite au impus sancţiuni Rusiei și au furnizat armament avansat Ucrainei în răspuns la invazia din februarie 2022, ceea ce a dus la o escaladare a tensiunilor diplomatice dintre cele două țări.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *