Premierul Marcel Ciolacu, care este și președinte al PSD, a afirmat vineri seara, în Râmnicu Vâlcea, că România are nevoie de reforme administrative semnificative și a adăugat că numărul de mandate ale primarilor va fi limitat la două după 2024, dacă acesta este dorința românilor.

Liderul PSD a subliniat importanța discutării reformei administrative în spațiul public și a îndemnat la curaj în comunicarea cu cetățenii, subliniind că necesitatea reformelor trebuie explicată și înțeleasă de către oameni.

Ciolacu a insistat că reforma nu înseamnă concedieri masive, ci reorganizare și mai multă implicare a celor care lucrează în administrație, atât la nivel local, cât și central. El a accentuat importanța găsirii unui echilibru între veniturile din sectorul privat și cele din sectorul public.

Premierul a explicat că, deși nu a fost impus să limiteze mandatele primarilor, consideră că România are nevoie de un „T zero”, adică de un moment de resetare, și că deciziile trebuie luate în urma unui dialog cu românii.

Ciolacu a vorbit și despre reorganizarea localităților cu mai puțin de 500 de locuitori, sugerând că acestea ar putea fi reprezentate de un viceprimar în cadrul unei comune comasate. El a subliniat că acest lucru nu înseamnă desființarea localităților, ci o reorganizare pentru a eficientiza administrarea și a depune proiecte de anvergură pentru dezvoltare.

În final, premierul a pledat pentru un plan de țară bine definit, construit cu o viziune de progres și dezvoltare pentru România și a îndemnat la curaj în abordarea reformelor administrative și a schimbărilor necesare în țară.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *