Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a extins activitatea academică cu o nouă extensie universitară în Baia Mare. Aici, 60 de studenți vor urma cursurile Facultății de Medicină, la programul de studiu Asistență medicală generală. Ceremonia de deschidere a anului universitar 2023-2024 a avut loc în data de 3 octombrie la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare.

Evenimentul a fost semnificativ pentru UMF „Iuliu Hațieganu” și a reprezentat un pas important în dezvoltarea mediului academic din județul Maramureș. La ceremonie au participat conducerea universității din Cluj, reprezentanți ai administrației județene și locale, studenți și părinți.

Noua extensie universitară din Baia Mare va oferi studenților pregătire asigurată de cadre didactice ale Facultății de Medicină, precum și de cadre universitare asociate, profesioniști din Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”.

Examenul de admitere a avut loc pe 21 septembrie, cu o concurență de trei candidați pentru fiecare loc disponibil. Rezultatele au fost conforme cu standardele, patru candidați obținând nota 10, iar cea mai mică notă, la taxă, a fost 8.70.

Această inițiativă de extindere a activității UMF „Iuliu Hațieganu” în Baia Mare arată angajamentul universității față de comunitate și dezvoltarea regională. Prin intermediul acestei extensii, UMF „Iuliu Hațieganu” va contribui la formarea de asistenți medicali licențiați, capabili să satisfacă cerințele sistemului de sănătate și să îmbunătățească calitatea serviciilor medicale pentru pacienți.

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, a subliniat că acest proiect reprezintă o inițiativă de responsabilitate socială din partea universității, având ca scop sprijinirea tinerilor care aspiră la o carieră în domeniul sănătății, dar care, din diverse motive, nu au posibilitatea de a studia la Cluj-Napoca sau în alte centre universitare din țară.

De asemenea, acest demers vine în întâmpinarea cererii crescute pentru specializarea în asistență medicală generală și promite o inserție de 100% pe piața muncii pentru absolvenți.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a subliniat că această reușită este o premieră pentru județul Maramureș, oferind tinerilor maramureșeni șansa de a urma cursurile universitare în domeniul asistenței medicale generale în propria lor regiune. Acest proiect urmează să fie dezvoltat în viitor pentru a forma specialiști medicali în Maramureș.

Cererea pentru profesioniști în domeniul sănătății în spitalele din România este în creștere constantă, și extinderea activității UMF „Iuliu Hațieganu” în Baia Mare vine în întâmpinarea acestei necesități, contribuind la îmbunătățirea calității asistenței medicale în beneficiul pacienților.

De asemenea, conducerea UMF „Iuliu Hațieganu” intenționează să ofere mai multe programe de studiu pe viitor în regiunea de nord-vest a țării, pentru a răspunde cererii diverse pentru studii de licență de 3 și 4 ani.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *