Prima ediție a proiectului „Școala de vară națională a medicilor rezidenți în medicină de familie” de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) din București a început în Poiana Brașov.

Acesta reprezintă cel mai mare eveniment dedicat medicilor rezidenți în medicina de familie din România din acest an și adună cadre didactice universitare, cercetători științifici și 87 de medici rezidenți din 8 centre universitare.

Sub sloganul „Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în medicina de familie!”, școala are loc în perioada 7-10 septembrie 2023 și a fost anunțată ca avându-l ca invitat special pe ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila.

Evenimentul se concentrează pe instruirea profesională intensivă a medicilor rezidenți în domeniul medicinei de familie și promovează conceptul de educație medicală continuă.

Acesta pune accent pe următoarele axe prioritare:

  1. Cardiologie – abordarea creșterii afecțiunilor cardiace, depistarea timpurie și monitorizarea pacienților.
  2. Vaccinologie – promovarea vaccinării prin conștientizarea riscurilor și beneficiilor, aplicarea corectă a schemei naționale de vaccinare și opțiunile suplimentare de vaccinare.
  3. Prevenție și screening – accent pe prevenție și screening, cu cunoașterea metodelor și educarea pacienților în acest sens.
  4. Sănătatea orală – importanța controlului regulat și monitorizarea factorilor de risc pentru sănătatea orală.
  5. Medicina de familie în mediul rural – pregătire specifică pentru mediul rural și adaptarea practicii medicale la această realitate.
  6. Simulare în medicina de familie – importanța pregătirii practice și creșterea încrederii în sine a medicilor.
  7. Comunicare – adaptarea comunicării la grupuri de vârstă și tipuri de pacienți.

Medicii rezidenți, selectați la nivel național pe baza criteriilor academice, vor putea combina teoria cu practica și vor avea o zi dedicată simulării, utilizând manechinele din Centrul de Simulare al UMF Carol Davila.

Această școală de vară a fost organizată sub egida UMF Carol Davila și cu sprijinul Fundației UMF Carol Davila „Împreună pentru Educație și Sănătate”. Evenimentul reprezintă o inițiativă menită să îmbunătățească pregătirea medicilor rezidenți în medicina de familie și să contribuie la dezvoltarea medicinei de familie în România.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *