Conform mai multor trust-uri media din țară, independența editorială, libertatea de exprimare și respectul față de public sunt principii absolute și trebuie să fie păstrate în fiecare redacție.

Posturile își exprimă solidaritatea privind jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor și Libertatea, care au semnalat intervenții din partea conducerii în procesul editorial.

Iată mesajul publicat de edupedu.ro:

„Investigațiile referitoare la industria jocurilor de noroc sunt de un interes public evident, având în vedere impactul acestei industrii asupra societății, și niciun contract comercial nu ar trebui să influențeze sau să controleze conținutul unui articol de presă.

Solicităm conducerii companiei Ringier să respecte independența editorială a celor două redacții de presă. Este crucial ca conducerea Ringier să se conformeze propriului lor cod de etică, care stabilește clar separarea esențială între activitatea jurnalistică și cea economică.

În România, presa se confruntă deja cu distorsiuni generate de finanțarea politică și influențele partidelor. Orice tentativă de a submina independența jurnaliștilor slăbește și mai mult instituția mass-media, care este vitală pentru democrația din România.”

Semnatari: G4Media, Freedom House România, Expert Forum, Edupedu.ro, Economedia.ro.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *