Transportul gratuit ale elevilor a fost dezbatut, miercuri, la Consiliul Judetean Prhova. De la inceputul anului scolar, cei mai multi transportatori au refuzat sa le ofere elevilor aceasta gratuitate, pe motiv ca in trecut nu le-au fost decontate abonamenele pentru scolari.

Cei mai multi dintre elevii nevetiști din Prahova nu beneficiază, în prezent, de transport public gratuit, așa cum prevede o hotărâre de guvern emisă anul acesta. Transportatorilor le este teamă că abonamentele acordate cu titlu gratuit școlarilor nu vor fi decontate.

Unul dintre principalele argumente pentru care transportatorii cred că nu le vor fi decontate abonamentele pentru elevi este lipsa contractelor de delegare de gestiune care ar fi trebuit încheiate cu Consiliul Județean Prahova. La întâlnirea de miercuri, mesajul reprezentanților Inspectoratului Școalar și ai CJ Prahova a fost clar: legea trebuie respectată.

Transportatorilor li s-au explicat pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru decontarea transportului elevilor.

Transportul gratuit al elevilor este decontat de Ministerul Educației prin inspectoratele școalar, pe baza facturilor transmise de operatorii de transport.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *