Sursa: astrafilm.ro

Ediția aniversară a Astra Film Festival 30 va începe în duminică, 15 octombrie, la Sibiu, cu un film-eveniment prezentat în premieră mondială în varianta work-in-progress.

Organizatorii au pregătit și alte surprize pentru participanți: vor fi proiectate filme în premieră, vor avea loc masterclass-uri cu renumiți profesioniști din domeniul documentarului, printre care se numără și celebrul Pablo D’Ambrosi, cunoscut pentru colaborările sale cu artiști precum Paul McCartney, The Rolling Stones, Adele și Shinead O’Connor.

De asemenea, vor fi expoziții speciale semnate de Dan Perjovschi, Iulian Ignat sau Dumitru Budrala, concerte, lansări de cărți și evenimentul mult așteptat de „teleportare” în viitorul cinematografiei, oferind filme imersive și proiecții full-dome.

În cadrul AFF2023, vor fi proiectate 130 de filme documentare, majoritatea în premieră, și vor avea loc zeci de alte evenimente cinematografice, inclusiv competiții și programe speciale.

Printre filmele-eveniment se numără și „Întâlnindu-l pe Zelenski/Meeting Zelenskyy”, co-regizat de André Singer și Werner Herzog, produs de André Singer, care explorează călătoria remarcabilă a lui Volodimir Zelenski pe parcursul a 30 de ani de la declararea independenței Ucrainei.

Acesta va fi prezentat în deschiderea festivalului (duminică, 15 octombrie, Sala Thalia) în varianta work-in-progress, urmat de o dezbatere moderată de scriitorul, publicistul și diplomatul Emil Hurezeanu.

  • Un alt documentar-eveniment va fi „Calea Laptelui” de Dumitru Budrala, prezentat în versiunea work-in-progress, care explorează viața oamenilor din munți, păstoritul, transhumanța și miturile.

Festivalul va aduce în atenție și lumi în schimbare, precum în filmul recent „Acest loc binecuvântat” (2023) al regizorului britanic Marc Isaacs, în care morții și viii coexistă, iar granița dintre lumea aceasta și cealaltă poate fi traversată cu ușurință.

Invitatul special al programului „Maeștri – O viață în documentar” va fi regizorul și producătorul André Singer, câștigător al premiului Emmy, cu o carieră de 50 de ani în regia și producția a sute de documentare de cinema și televiziune, colaborând cu personalități mondiale precum Jean Rouch, Mike Grigsby, DA Pennebaker, Robert Drew sau Fred Wiseman.

Pentru a afla mai multe detalii despre bilete și programul complet, puteți accesa www.astrafilm.ro/ro/2023/program-orar.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *