Mai multi medici de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti sunt acuzati ca acceptau spagi pentru a elibera documentele necesare unui concediu medical. Totul ar fi fost manageriat chiar de paznicul institutiei, care isi lua si el partea de bani in toata aceasta ilegalitate. In plus, aceeasi practica s-ar fi folosit si atunci cand pacientii ajungeau la urgenta, si voiau sa intre cu propritate, fara mai astepte. Spagile porneau chiar si de la 50 de lei.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori reiese faptul ca :

“ Inculpatul (…) a fost angajat ca agent de pază, fiind desemnat șef de obiectiv, în cadrul S.C. (…)S.R.L., societate ce asigura servicii de pază pentru Spitalul de Urgență Ploiești în perioada pentru care se rețin acuzațiile din prezenta cauză (octombrie-noiembrie 2018), desfășurându-și efectiv activitatea la Poarta nr.1 ”Control-Acces”. În această împrejurare s-a cunoscut cu personalul medical (…) în special cu cel ce-și desfășura activitatea în cadrul Unității de Primiri Urgențe. (…) influență reală asupra medicilor și asistentelor din secția UPU, inculpatul și-a oferit contra-cost serviciile pentru intermedierea efectuării de investigații medicale ”cu prioritate” sau pentru eliberarea unor certificate medicale în cazuri atât justificate dar și nejustificate de existența unor probleme medicale, promițând astfel că își va trafica influența reală și că va interveni pe lângă personalul medical (medici, asistente, etc) pentru soluționarea favorabilă a solicitărilor acestor persoane.”

Toate aceste date, dar si modul in care functiona caracatita din interiorul Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Ploiesti au iesit la iveala dupa ce agentul de paza, care se pare ca era liderul acestei grupari a facut un acord de recunoastere cu procurorii. Persoanele care solicitau concedii medicale, ori aveau nevoie sa intre rapid sa fie consultate de catre medici in cadrul UPU Ploiesti trebuiau sa dea spaga. Banii ajungeau la angajatul  firmei de paza, care intermedia toate discutiile si mai apoi impartea sumele primite cu medici si asistente.

Anchetatorii au putut sa probeze activitatea infractionala dupa ce au fost realizate mai multe interceptari autorizate. Asa s-a descoperit ca paznicul de la spitalul din Ploiesti era sunat de catre mai multe persoane pentru a li se facilita obtinerea de concedii medicale, fara ca asa zisii pacienti sa aiba vreo patologie in acest sens. Agentul de paza lua legatura mai departe cu ceilalti implicati in retea fie ca vorbim despre asistente, brancardieri, ori medici, pentru a rezolva aceste cereri.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *