Sursa: lightsonromania.com

Timișoara, Capitala Europeană a Culturii 2023, aduce o paletă diversă de evenimente nocturne în cadrul Festivalului The Night Art.

Festivalul este o invitație de a explora lumea artei sub cerul înstelat, de a redescoperi orașul după ce ziua se retrage și de a celebra comunitatea și creativitatea într-un mod cu totul special. Vă invităm să vă alăturați nouă în această călătorie nocturnă extraordinară! – se arată pe site-ul oficial.

PROGRAM:

La festival vor fi o multime de artisti atât din Romania cât si internationali ce vor avea expoziții în cadrul acestuia.  Sven Marquardt este unul dintre acestia,  devenind o figură centrală în scenele Punk, New Wave și artistice din cartierul Prenzlauer Berg al Berlinului, în timpul anilor ’80.

  • TAPE THAT, un grup de artiști din Germania, va aduce la viață un spațiu inedit din Timișoara. Un spațiu cu o istorie aparte, dar peste care timpul a lăsat urme și praf. Cu ajutorul bandei adezive, ei vor lumina clădirea FLORA – cea care în septembrie-octombrie devine, oficial, prima casă a luminii din România.

 “Planul e să folosim un efect RGB pentru instalația noastră. Mai exact, culoarea instalației noastre se va schimba în lumină. RGB înseamnă roșu, verde și albastru – care sunt cele mai contrastante culori din spectru. În roșu, banda albastru deschis apare neagră și invers. Cu acest efect vom crea o atmosferă trippy, care ne invită să luăm o pauză. Nu suntem genul de artiști care doresc să răspândească un anumit mesaj sau idee și să dicteze ce să creadă publicul despre arta noastră. În general, sperăm să stârnim inspirație pentru un efort creativ propriu. Dacă există un lucru pe care să-l numești, probabil, este că poți fi creativ indiferent de circumstanțe și instrumente pe care le ai”, explică Cedric, parte din echipa TAPE THAT.

“Poate că evenimentele din timpul nopții pot vorbi mai mult simțurilor și emoțiilor, iar evenimentele din timpul zilei minții raționale și curioase. Nivelul de atenție al vizitatorilor poate fi mai mare în timpul zilei, ceea ce îl face bun pentru arta care are nevoie de explicații și context. Dar artă care este percepută instinctiv de către vibrația pe care o transportă ar putea beneficia mai bine de un eveniment nocturn”, precizează artistul.

Biletele se pot lua de pe Bilete The Night Art Festival – iaBilet.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *