Fiica cea mare a fostului lider PRM, Corneliu Vadim Tudor, Lidia Vadim Tudor, a anunțat sâmbătă, într-o apariție la televizor, că s-a alăturat Partidului AUR. În emisiune, a fost prezent și președintele partidului, George Simion, care s-a arătat încântat de această nouă achiziție.

Lidia Vadim Tudor și-a justificat decizia afirmând că dorește să continue proiectele pe care le avea în plan, în scopul de a perpetua viziunea politică și moștenirea morală a tatălui său. Ea a menționat că această hotărâre politică a fost influențată de tatăl său, care a lăsat o amprentă puternică asupra ei.

Liderul AUR, George Simion, a salutat cu bucurie această decizie, afirmând că Lidia este binevenită în echipa lor. Întrebat dacă Lidia Vadim Tudor va candida pe primul loc în alegerile europarlamentare din partea AUR, George Simion nu a respins această idee, dar a evitat să ofere un răspuns concret.

George Simion a subliniat importanța continuării moștenirii lui Corneliu Vadim Tudor, susținând că tot ce acesta a afirmat era adevărat și că acum este momentul să continue lupta pentru acele principii. El a adăugat că speră că mulți dintre susținătorii lui Corneliu Vadim Tudor se vor alătura acum AUR.

Lidia Vadim Tudor a părăsit Partidul România Mare (PRM) în 2019, susținând că situația din formațiune avea mai mult de-a face cu probleme penale decât cu cele politice. Ea se alăturase PRM în septembrie 2016 și reprezentase partidul în relația cu presa și alte organizații politice sau non-politice.

În trecut, Lidia Vadim Tudor a fost implicată într-un conflict cu conducerea PRM, în special cu Adrian Popescu, care era președintele partidului în acea perioadă. Cu toate acestea, în ciuda unor momente tensionate, ea a rămas în partid.

În 2021, Lidia Vadim Tudor a fondat Partidul Vadimist Român, menit să continue valorile promovate de tatăl său. În 2022, ea anunța că formațiunea era în plină expansiune, mai ales în Brașov și Baia Mare, și că avea ca obiectiv popularizarea ideilor tatălui său, precum naționalismul moderat și integritatea teritorială a României.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *