Elevii celor trei scoli cu profil sportiv, care desfasoara si cursuri vocationale de inot, nu au un bazin in care sa se pregateasca, fapt pentru care acestea se fac in clasa, printre banci. Totul, dupa ce Bazinul Vega a fost inchis in 2021, iar momentan nu exista nici fonduri pentru ca tinerii sa se antreneze la piscine private. Conducerile unitatilor de invatamant spera sa primeasca fonduri de la primarie, in timp ce Inspectoratul Scolar Judetean Prahova a cerut lichidarea claselor, din cauza acestor probleme.

Clasele cu profil sportiv „mozaic”, care aveau si curs de inot, infiintate in trei unitati de invatamant din Ploiesti, intre care si Scoala Gimnaziala „Grigore Moisil” sunt pe care sa dispara din aria curriculara. Totul dupa ce Bazinul Vega a fost inchis in 2021, iar elevii nu au mai avut unde sa se pregateasca.

O solutie alternativa au fost piscinele private, insa din lipsa de fonduri, copiii nu se mai pot antrena nici aici.

La acest moment conducerile celor trei unitati de invatamant spera sa primeasca fonduri de la primarie, pentru ca elevii sa se antreneze la piscinele private din judet, acolo bazinul este conform normelor de pregatire.

Si sportivii de la CSM Ploiesti continua sa se pregateasca la zeci de kilometri distanta de Ploiesti, la complexul de la Izvorani, in lipsa unui bazin de inot.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *