Doi profesori din judeţul Buzău, presupuşi a fi într-o relaţie de concubinaj, sunt implicaţi într-o presupusă grupare de trafic de droguri de mare risc, care ar fi operat în mai multe judeţe din România. Grupul a fost dezmembrat marţi de către poliţiştii din Buzău, iar surse din cadrul anchetei indică faptul că unul dintre profesori predă Economie la şcoli din Buzău şi Pătârlagele, în timp ce celălalt este psihopedagog la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Buzău. Cei doi profesori, alături de alte persoane, au fost reţinuţi şi conduşi pentru audieri.

Conform informaţiilor furnizate de anchetatori, cei doi profesori din Buzău sunt suspectaţi că procurau droguri de la traficanţi din alte judeţe şi le vindeau apoi clienţilor din municipiul Buzău.

Surse judiciare indică faptul că cei doi presupuşi traficanţi sunt cadre didactice care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Buzău. Unul dintre aceştia predă la o şcoală specială, în timp ce celălalt la un colegiu tehnic.

Grupul de traficanţi ar fi inclus mai multe persoane din judeţul Buzău. Aceşti suspecţi obţineau droguri de mare risc de la traficanţi din alte judeţe precum Vrancea, Brăila şi Teleorman. Ulterior, aceste substanţe ar fi fost vândute, în principal, în oraşul Buzău.

Anchetatorii susţin că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, bănuiţii ar fi achiziţionat diverse cantităţi de droguri, inclusiv cannabis şi substanţe psihoactive, de la persoane din alte judeţe, în scopul comercializării acestora către consumatorii din municipiul Buzău. Tranzacţiile ar fi avut loc prin intermediul aplicaţiilor online criptate, cu plata efectuată prin transferuri în criptomonedă.

Potrivit anchetatorilor, tranzacţiile se desfăşurau online, evitând astfel întâlnirile directe între traficanţi şi clienţi. Cumpărătorii primeau coordonatele GPS ale locului unde puteau găsi drogurile după efectuarea plăţii.

La sediul D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Buzău sunt conduse pentru audieri 25 de persoane, inclusiv cele două cadre didactice. De asemenea, sunt programate audieri pentru tinerii presupuşi a fi colaborat cu traficanţii în aducerea drogurilor de risc şi etnobotanicelor în Buzău. Suspecţii provin din mai multe judeţe, printre care Buzău, Brăila, Vrancea şi Teleorman.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *