Copiii cu autism ar putea beneficia in curand de servicii de terapie decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. La nivelul județului Prahova exista, din datele statistice, aproximativ 1500 de astfel de copii. Pe langa acestia, mai sunt si altii neinregistrati.

Terapiile necesare copiilor bolnavi de autism ar putea fi decontate de stat printr-un program național, aflat în prezent în transparență decizională.

Copiii cu autism beneficiază de servicii asemănătoare și la școlile speciale, însă în acest cadru terapiile se pot face mai puțin la nivel individual.

Specialiștii spun că un copil autist are o nevoie permanentă de terapie. Așa că părinții acestora sunt nevoiți să îi ducă și la cabinetele particulare, unde ședințele sunt costisitoare.

Casa de Asigurări de Sănătate ar urma să deconteze câte două ședințe pe zi de terapie pentru copiii cu autism, în valoare de 130 de lei fiecare. În Prahova, din datele pe care le au angajații CAS, există aproximativ 1500 de copii bolnavi de autism. Sunt însă și alții care nu au fost înregistrați de părinți.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *