Atelier de geologie,  de determinare a insectelor sau de cercetat plante cu ajutorul microscopului și demonstratii cu roboți  sau demonstratii interactive de printare 3D. Suntem cu totii invitati sa luam parte la Ploiesti, la  Noaptea Cercetatorilor Europeni, cel mai cunoscut și longeviv eveniment despre stiinta si cercetare si care va fi găzduit de Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova.

Pe 29 Septembrie 2023, putem explora universul extraordinar al științei și descoperi tainele ascunse ale cercetării la cel mai captivant eveniment al toamnei!  Noaptea Cercetătorilor Europeni își deschide porțile la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, la Palatul Culturii din Ploiești, în Sala Coloanelor și Rotonda muzeului. În standurile expoziționale, Muzeul Omului va prezenta modalitățile de cercetare a colecțiilor din muzeu, de conservare a pieselor de patrimoniu din cadrul colecțiilor de mineralogie sau paleontology. Vor fi ateliere de geologie unde  publicul va putea studia la microscop eșantioane de minerale din colecția flori de mină, dar și fosile din colecția muzeului sau atelier de cercetarea plantelor cu ajutorul microscopului. 

Călătorie în lumea machetelor – Muzeul Petrolului prezintă o incursiune în lumea fascinantă a petrolului ilustrată în machetele „Gropile de petrol”, “Puţ cu crivac”, „Hecna cu cal”, „Fabrica de gaz a fraților Mehedinţeanu

Vor fi și demonstratii cu roboți, demonstratii interactive de printare 3D sau un concurs de cunoștinte generale cu premii pe domeniul STEM.

Intrarea este liberă.  

  Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023 se organizează în 26 țări.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *