Liderii lumii se vor întâlni luni la Organizația Națiunilor Unite în încercarea de a pune în aplicare promisiunile ambițioase în legătură cu cei mai săraci de pe planetă.

Însă, Summitul pentru Dezvoltare, din Adunărea Generală anuală a ONU care se deschide marți, amenință să fie eclipsat de tensiunile geopolitice în creștere — care vor fi simbolizate de prezența la întâlnirea de la New York a președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că summitul va căuta un „plan global de salvare” pentru comunitate, întrucât a recunoscut că doar aproximativ 15% sunt pe cale să fie îndeplinite și că valorile pentru unele se îndreaptă invers.

Obiectivele sunt „despre speranțele, visele, drepturile și așteptările oamenilor și despre sănătatea mediului nostru natural”, a spus Guterres.

„Voresc să îndrepte greșelile istorice, să vindece diviziunile globale și să pună lumea noastră pe calea către o pace durabilă”, a spus el.

Summitul Națiunilor Unite „este un spațiu vital pentru a face schimbări”, a declarat Abby Maxman, președintele organizației de caritate Oxfam America, activist împotriva sărăciei.

„Liderii trebuie să fie trași la răspundere, să țină seama de apelurile celor din prima linie și să folosească acest timp pentru a asculta, a-și lua angajamente semnificative și a urma cu acțiuni reale”, a spus ea.

Ea a spus că un pas puternic ar fi ca națiunile bogate să susțină reformele instituțiilor economice internaționale pentru a aborda datoriile zdrobitoare care afectează părți ale lumii în curs de dezvoltare.

„Cei mai vulnerabili din lume se uită la noi, la fel ca tânăra pe care am întâlnit-o în Ciad (în septembrie), care a fugit de o violență de neconceput – de neconceput – în Sudan și a trebuit să-și lase familia și educația în urmă”, a spus Linda Thomas-Greenfield ambasadorul SUA la ONU.

„Această tânără contează pe noi. Ea se bazează pe lume în timpul ei în nevoie”, a spus ea.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *