A fost haos in garile din Ploiesti, dupa ce trenurile nu au circulat intre 7.00 si 9.00, vineri dimineata. Totul, in urma grevei de avertisment. Doua sindicate feroviare ale CFR Infrastructura au pornit protestul, asta pentru ca angajatii de pe calea ferata cer salarii mai mari si conditii de lucru mai bune. Ramasi fara solutie calatorii au luat calea spre autogari, insa reprezentantii firmelor de transport nu au modificat graficul, astfel incat sa puna in circulatie mai multe microbuze.  

Este mesajul pe care l-au auzit vineri dimineata calatorii ce au ajuns in Gara de Sud, din Ploiesti, la 7 fix. Totul, din cauza grevei de avertisment pornita la CFR Infrastructura. Asa se face ca oamenii care nu aflasera de forma de protest au ramas blocati in gari.

Mai in gluma, mai in serios, calatorii au dat starea de panica pe ironii, cat sa le treaca timpul pana la incheierea grevei.

Pentru ca trebuiau sa ajunga urgent la lucru, ori catre alte destinatii unde nu puteau sa intarzie, calatorii au plecat din gari inspre autogari, unde, insa, nu au reusit mare lucru.

Greva de avertisment a fost declansata de Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial Vagoane si Alianta Sindicala a Federatiilor „Drum de Fier – Elcatel”. Angajatii se plang de lipsa bugetelor de venituri si cheltuieli aprobate pe anul in curs. Mai mult, cer si salarii corecte la calea ferata, unele motivante, care sa permita inlocuirea unor generatii de ceferisti.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *