Ploiestiul va fi, in perioada urmatoare, gazda unor evenimente menite sa-i atraga pe tineri catre o cariera militara. Sunt actiuni organizate in parteneriat cu reprezentanti ai fortelor maritime, aeriene si terestre . Primul dintre ele, numit ”Secretele Marii”, va avea loc in perioada 19 – 22 septembrie in fata Palatului Culturii si  va include si un concert de muzica militara a Fortelor Navale Romane.

Asociatia Cultural Educativă pentru Protejarea și Promovarea  Patrimoniului Tehnic, Științific și Istoric, „Suntem Romania!”, în parteneriat cu forțele armate ale Ministerului Apărării Naționale, organizează la Ploiești o serie de evenimente care au ca scop atragerea tinerilor către o carieră militară.

Primul eveniment organizat, ”Secretele Mării”, este deja la ediția a doua la Ploiești. Vizitatorii vor putea vedea machete de nave militare și faruri, hărți de navigație, cărți de specialitate, obiecte specifice de marină de la bordul navelor militare, tehnică și armament utilizat de infanteriștii marini și echipamente de scufundare, precum și standurile cu ofertele educaționale.

Pe 19 septembrie este programat un concert susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale, între orele 18.00 și 19.00, în fața Palatului Culturii din Ploiești. În perioada următoare sunt programate și alte evenimente realizate cu forțele aeriene și terestre și anume ”Oameni minuntați și mașinile lor zburătoare”, ”Noi suntem tereștri” și „CosmoCronicii”, la care va fi prezent și cosmonautul Dumitru Prunariu.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *