Guvernul României așteaptă prezentarea planului de acțiune din partea Ucrainei cu privire la măsurile eficiente pentru controlul exportului de cereale și prevenirea denaturării pieței cerealelor din România. Executivul român a solicitat acest plan, care trebuie prezentat până la data de 18 septembrie 2023. Totodată, Guvernul exprimă regretul că nu s-a găsit o soluție la nivel european pentru prelungirea restricțiilor privind importurile de cereale din Ucraina.

Guvernul României se află în contact permanent cu Comisia Europeană și autoritățile ucrainene pentru a asigura că noul mecanism de limitare a importurilor de produse ucrainene propus de Comisia Europeană va preveni distorsiunile pe piețele statelor membre ale UE, care au fost protejate anterior prin măsuri preventive de limitare a importurilor din Ucraina.

Comisia Europeană a decis ridicarea restricțiilor impuse importurilor de cereale ucrainene în cinci țări, inclusiv România, dar a solicitat Ucrainei să elaboreze un plan de măsuri eficiente pentru controlul transporturilor.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *