Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Adăposturile de la Plauru au fost finalizate, fiind predate spre administrare Primăriei Ceatalchioi, conform Ministerului Apărării.

„Militarii Brigăzii 10 Geniu au finalizat astăzi adăposturile construite în zona Plauru, pe care le-au predat Primăriei Ceatalchioi. Acestea asigură protecţia împotriva schijelor, fragmentelor şi a undei de şoc generate de prăbuşirea în proximitatea structurii a unei drone, chiar şi în cazul în care aceasta poartă încărcătură de luptă care detonează la impactul cu solul”, anunţă, joi seară, Ministerul Apărării.

„Ministerul Apărării Naţionale edifică spaţii de protecţie a populaţiei la nivelul localităţilor Plauru şi Ceatalchioi, precum şi la nivelul altor localităţi cu un număr mic şi foarte mic de locuitori, stabilite la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a transmis CNSU pe baza fragmentelor ce au fost găsite în zona Plauru.

Construcţia celor două adăposturi a început marţi avand 9,6 m lungime, 2 m lăţime (la interior) şi 1,5 m înălţime (la interior).

Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro 

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *