Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat marți la Călimănești, în județul Vrancea, că autostrada Moldovei A7 va reprezenta o conexiune vitală cu Ucraina și va contribui la procesul de reconstrucție a acestei țări.

Grindeanu a subliniat că lucrările la tronsonul Focșani – Bacău avansează rapid și că în curând se va intra și pe ultimul tronson, de la Roman la Pașcani. De asemenea, a menționat că în această toamnă se va scoate la licitație și o parte din ultimul tronson, Pașcani – Suceava, iar studiul de fezabilitate pentru această secțiune este aproape finalizat. Această inițiativă va duce la finalizarea autostrăzii A7 în ianuarie-februarie și va asigura o conexiune vitală cu Ucraina prin Siret.

Grindeanu a explicat că, având în vedere traficul intens către și dinspre Ucraina, drumurile naționale din regiunea Moldovei necesită reparații semnificative și că au fost cerute fonduri suplimentare pentru aceste proiecte de întreținere.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a menționat că Guvernul României a cerut deja finanțare de la Comisia Europeană pentru reabilitarea acestor drumuri naționale.

Vizita ministrului Transporturilor și a premierului Ciolacu a avut loc pe autostrada A7, în zonele de construcție ale loturilor 1 și 2 ale Autostrăzii Ploiești – Buzău, tronsonul 4 al Autostrăzii Buzău – Focșani și lotul 3 al Autostrăzii Focșani – Bacău.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *