Directorul executiv al Volkswagen AG, Oliver Blume, a primit o veste proastă la scurt timp după preluarea celei mai importante funcții din industria germană, potrivit Bloomberg.

Un executiv de top trimis în China pentru a analiza concurența a furnizat o evaluare suparatoare, arătând că Volkswagen pierde cursa în domeniul vehiculelor electrice pe cea mai importantă piață a sa și nu are perspective de recuperare pe cont propriu.

Compania a rămas în urmă în timpul pandemiei, iar producătorii chinezi precum BYD Co. și Nio Inc. și-au extins rapid gama de modele hibride și electrice, majoritatea fiind mai accesibile și performante decât ofertele VW.

Acești noi concurenți se pregătesc acum să intre pe piața europeană, în timp ce industria auto germană se confruntă cu presiuni legate de prețurile ridicate la energie și cu schimbările din industrie.

Tesla continuă să crească și să devină lider în inovații auto, amenințând poziția unor companii germane precum Audi, Mercedes-Benz și BMW.

Volkswagen se confruntă cu riscul unei crize majore, cu impact asemănător scandalului emisiilor din 2015.

Compania trebuie să reacționeze rapid și să investească masiv în vehiculele electrice pentru a rămâne competitivă, conform Bloomberg. De asemenea, trebuie să se adapteze noilor realități ale pieței și să facă față presiunilor din industrie și din China, care este cel mai mare partener comercial al Germaniei și o sursă semnificativă de venituri pentru Volkswagen.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *