Fundașul Georgi Pashov, în vârstă de 33 de ani, nu a stat prea mult timp liber de contract după despărțirea de Petrolul Ploiești. Bulgarul s-a înțeles cu divizionara secundă Gloria Buzău, unde va fi cel mai probabil un om de bază al echipei.

Georgi Pashov a semnat cu Gloria Buzău după o perioadă de un an și jumătate petrecută la Petrolul, timp în care a jucat 27 de meciuri. Înainte de a evolua pe „Ilie Oană”, el a jucat la Academica Clinceni, care ulterior a fost desființată, reușind inclusiv calificarea în play-off-ul primei divizii. Pashov a acumulat un total de 32 de meciuri pentru Academica Clinceni.

De-a lungul carierei sale, Georgi Pashov a jucat și pentru echipe precum Chavdar Etropole, Slavia Sofia, Montana, Lokomotiv Plovdiv, Etar (toate din Bulgaria), Ararat-Armenia (Armenia) și Zhetysu (Kazakhstan). La Slavia Sofia, a jucat în două meciuri din Cupa UEFA, în timp ce la Ararat-Armenia a avut două apariții în preliminariile Ligii Campionilor și șase în Cupa UEFA. De asemenea, Pashov a strâns trei meciuri pentru echipa națională de seniori a Bulgariei, toate disputate în octombrie 2019, împotriva Irlandei (1-3), Muntenegrului (0-0) și Angliei (0-6).

Acum, la Gloria Buzău, Pashov se poate impune ca un jucător de bază în echipa condusă de Andrei Prepeliță, prin vasta experiență acumulată în ligile din România și Bulgaria, având peste 100 de partide în prima divizie din țara vecină.

Mulţumim, Marcus Diniz! Bine ai venit, Georgi Pashov!

Gloria Buzău şi jucătorul Marcus Diniz au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale.

Compartimentul defensiv al formaţiei noastre nu a rămas însă descoperit. Luni, în ultima zi de transferuri, Gloria Buzău a reuşit să obţină semnătura unui alt jucător cu experienţă este vorba despre fundaşul Georgi Pashov.

În vârstă de 33 de ani, bulgarul s-a aflat sub contract cu Petrolul Ploieşti cu care a reuşit promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. Georgi Pashov a bifat pentru echipa prahoveană 8 partide în Liga 2, 16 în Superligă şi 3 în Cupa României.

comunicatul celor de la Gloria Buzău

Sursă: Liga 2 – ProSport

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *