Sursa: The Guardian

Clubberi din Berlin și activiștii se unesc pentru a lupta împotriva planurilor de autostrăzi. Extinderea propusă ar amenința viața culturală a orașului, spun protestatarii, deoarece 20 de cluburi de noapte ar fi demolate.

Mii de fani techno și un grup mai larg de protestatari care susțin viața culturală a orașului au ieșit pe străzile Berlinului în weekend.

În joc este o zonă care se întinde de la Treptower Park, peste râul Spree și spre Friedrichshain, în inima vieții de noapte a orașului. Cluburile de pe traseul propus de autostradă, pe care protestatarii l-au poreclit „autostrada către iad”, includ unele cu un statut aproape legendar, cum ar fi About Blank, un club techno găzduit într-o clădire industrială, cândva abandonată, și Renate, un magnet pentru Cluburi LGBTQ+.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor și-a reiterat recent sprijinul pentru proiect, considerând că acesta este „necesar pentru a permite gestionarea traficului și a face față fluxurilor de trafic în creștere, în viitor”. Lutz Leichsenring, purtătorul de cuvânt al Clubcommission Berlin, a declarat că extinderea A100 ar reprezenta o „amenințare existențială pentru peisajul cultural unic al Berlinului”, care a fost stabilit în deceniile de la căderea Zidului Berlinului în 1989.

O campanie la nivel național, care a primit un sprijin internațional pe scară largă, numită #clubsAREculture, s-a angajat să continue să facă presiuni asupra guvernelor locale și federale prin proteste.

Mohamed Ben Mustapha, de la clubul ZUKUNFT am Ostkreuz (Viitorul la East Cross) a numit extinderea planificată „echivalentul Berlinului care se împușcă în rotula” și a spus că eliminarea cluburilor ar fi devastatoare pentru schimbul cultural în oraș.

„Zonele amenințate sunt tocmai locurile în care are loc o interacțiune eclectică între oameni dintr-o varietate de medii… nu pe stradă sau la locul de muncă.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *