Sursă foto: GSP

Casa Fotbalului va găzdui mâine (miercuri, 6 septembrie), începând cu ora 15:00, tragerea la sorți a fazelor grupelor Cupei României Betano, ediția 2023-2024.

Ceremonia va avea loc în sala „Nicolae Dobrin”, toate cluburile care participă la competiție fiind invitate să participe la tragere.

Pentru al doilea sezon consecutiv, Cupa României Betano adoptă un format nou, care include o fază a grupelor, cu participarea a 24 de echipe.

Aceste echipe includ cele mai bine clasate 8 echipe din prima ligă în sezonul precedent, împreună cu cele 16 câștigătoare din runda play-off-ului.

După terminarea play-off-ului, care a avut loc în perioada 29-31 august, și stabilirea grupelor, s-au format următoarele trei urne valorice:

Urna 1: Farul Constanța, FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, FC Rapid 1923, Sepsi OSK, U Craiova 1948, ACS Petrolul 52
Urna 2: FC Voluntari, Universitatea Cluj, FC Botoșani, Hermannstadt, UTA Arad, Dinamo 1948, Oțelul Galați, Chindia Târgoviște
Urna 3: CSA Steaua, Gloria Buzău, Corvinul 1921 Hunedoara, CSM Alexandria, FC Bihor Oradea, CS Tunari, SCM Zalău, Progresul Pecica

Astfel, în faza grupelor participă 15 echipe din SuperLigă, 6 din Liga 2 Casa Pariurilor și 3 echipe din Liga 3. Echipele din această etapă vor fi distribuite aleator în 4 grupe, fiecare cu câte 6 echipe, astfel:

  • Două echipe din urna valorică 1
  • Două echipe din urna valorică 2
  • Două echipe din urna valorică 3

Pentru fiecare grupă, primei echipe extrase din urna valorică 1 sau 2 i se va atribui denumirea generică „1a” sau „2a”, iar cea de-a doua extrasă va primi denumirea de „1b” sau „2b”. Echipele din urna valorică 3, deja împărțite în grupe, vor primi prin tragere la sorți denumirea generică „3a” și „3b”.

Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3 la nivelul grupei corespunzătoare, conform următorului program:

Etapa 1: 3b-1b; 2b-1a; 3a-2a;
Etapa 2: 2a-1b, 3a-1a, 3b-2b
Etapa 3: 1a-1b, 2a-2b, 3a-3b;

Toate meciurile vor fi programate pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul precedent. Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica în faza sferturilor de finală, unde vor juca potrivit unui program specific, cu mențiunea că echipele câștigătoare ale grupelor vor avea avantajul de a juca pe teren propriu. De asemenea, în semifinale, câștigătoarele sferturilor de finală 1 și 3 vor fi gazde.

Petrolul Ploiești s-a calificat direct în fazele grupelor competiției, datorită clasării sale pe locul 8 în sezonul precedent. Obiectivul „lupilor” este, momentan, să se califice în faza eliminatorie a competiției, deși unele declarații oferite de persoane din club alimentează speranțele fanilor că gruparea-fanion a județului Prahova și-ar dori ceva mai mult de la această ediție a Cupei.


Surse: Federația Română de Fotbal, Ziarul Prahova

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *