Liderul nord-coreean Kim Jong Un exprimă dorința de a iniția un „dialog diplomatic la nivel înalt” cu președintele rus Vladimir Putin pentru a discuta despre vânzarea de arme de către Phenian către Moscova, potrivit unei declarații făcute luni de Casa Albă.

Casa Albă a menționat că negocierile privind furnizarea de arme între Rusia și Coreea de Nord se desfășoară activ și că Kim Jong Un dorește continuarea acestor discuții, în special printr-un dialog diplomatic de înalt nivel în Rusia.

Coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, s-a arătat îngrijorat de rapiditatea progresului în aceste negocieri și a cerut Coreei de Nord să oprească discuțiile. Potențialele acorduri ar putea permite Rusiei să primească o cantitate semnificativă de armament, inclusiv muniție pentru artilerie și materii prime pentru industria sa de apărare, conform declarațiilor lui Kirby.

Administrația americană susține că astfel de acorduri ar încălca rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU în ceea ce privește Coreea de Nord. Recent, președintele Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un au subliniat dorința de cooperare sporită, mai ales în domeniul apărării, subliniind o apropiere mai puternică între cele două țări, care sunt adversari ai Statelor Unite și care au fost implicate în conflictul din Ucraina.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *