Weekend plin la munte.  Cu toate ca suntem aproape de finalul vacantei de vara statiunile montane de pe Valea Prahovei nu au dus lipsa de turisti. Centrul statiunii Sinaia, de pilda,  a fost luat cu asalt de turistii care s-au plimbat, au servit masa la terase, ori au admirat monumentele istorice din zona.

A fost forfota in statiunile de pe Valea Prahovei. La Sinaia, spre exemplu, turistii care au ales sa petreaca sfarsitul de saptamana la poalele muntilor s-au putut bucura de tiroliana, sanie de vara, plimbari in natura, calorie, ori ATV-uri. Bineinteles si de targuri, ori spectacole in aer liber.

Si tot la Sinaia, in parcul Dimitrie Ghica, turistii au urmarit cu sufletul la gura o adevarata batalie, care s-a lasat cu victime din ambele tabere. Din fericire, a fost doar a reprezentatie istorica a unei lupte din primul razboi Mondial, oferita de membrii Asociatiei Traditia Militara.

Membrii Asociatiei “Traditia Militara” sunt oameni cu varste sau pregatire profesionala diferite, care sunt uniti de o pasiune comuna, istoria militara. Printre membrii acesteia se numara si copii, unul dintre acestia fiind Ioan Antonio Florentin, un elev de 14 ani pasionat de istorie si de „militarie”.

Statiunile montane de pe Valea Prahovei raman in continuare una din destinatiile preferate de turisti la final de vacanta, mai ales ca la munte, vremea, la inceput de toamna,  se anunta deosebit de frumoasa.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *