Premierul Armeniei a afirmat că decizia țării sale de a depinde exclusiv de Rusia pentru asigurarea securității a fost o eroare strategică, întrucât Moscova nu a putut furniza rezultate și își reduce treptat influența în regiune.

Într-un interviu acordat ziarului italian La Repubblica, publicat duminică, Nikol Pașinian a criticat Rusia pentru eșecul său de a asigura securitatea Armeniei în fața ceea ce el a denumit agresiunea din partea vecinului Azerbaidjan în ceea ce privește regiunea separatistă Nagorno-Karabah, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Pașinian a sugerat că Moscova, care are un pact de apărare cu Armenia și o bază militară în această țară, nu consideră că țara sa este suficient de pro-rusă și a declarat că el crede că Rusia este pe cale să părăsească regiunea mai largă a Caucazului de Sud.

Prin urmare, Erevanul încearcă să își diversifice acordurile de securitate, a spus el, o referire aparentă la legăturile sale cu Uniunea Europeană și Statele Unite și la încercările sale de a crea legături mai strânse cu alte țări din regiune.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *