Siri Hustvedt, soția sa, a anunțat într-o postare pe instagram că soțul sau, care suferă de cancer este înafara oricărui pericol și că pregătește un mic roman pentru luna  noiembrie.

„Am ales să rămân tăcută deoarece universul ‘Cancerland’ este extrem de complex și imprevizibil”, a notat autoarea de romane și eseuri după ce, acum șase luni, a dezvăluit pe aceeași platformă de socializare că soțul se luptă cu cancerul și urmează un tratament în New York.

„Pacientul, şi eu cu el, am călătorit în linie dreaptă pe un drum, dar am fost întârziaţi şi ne-am învârtit în cerc. Nu am trecut încă de semnul „Părăsiţi Cancerland”, care marchează graniţa ţării”, adauga scriitoarea Siri Hustvedt. 

„Paul are mulţi ani în spate, copilăria, tinereţea, vârsta adultă si acum este un om în vârstă”.

„A scris multe cărţi. Un alt roman pe care l-a terminat când era bolnav, „Baumgartner”, va fi publicat în noiembrie; este o cărticică tandră, miraculoasă”, spune ea.

Paul Auster a scris peste treizeci de cărți, care au fost traduse în peste 40 de limbi. El a atras atenția publicului pentru prima dată în 1982 cu romanul său „The Invention of Solitude”, o operă autobiografică în care încearcă să exploreze și să înțeleagă personalitatea tatălui său.

Baumgartner si va fi publicata simultan în SUA și în Marea Britanie pe 7 noiembrie 2023.

Viața lui Baumgartner a fost definită de dragostea sa profundă și durabilă pentru soția sa, Anna, care a fost ucisă acum nouă ani. Acum, la vârsta de șaptezeci și unu de ani, Baumgartner luptă încă să trăiască în absența ei, pe măsură ce romanul se desfășoară în spirale de amintiri și reminiscențe. Bogat în compasiune, spirit și în ochiul ager al lui Auster pentru frumusețea celor mai mici și mai trecătoare momente din viața de zi cu zi, Baumgartner pune întrebarea: de ce ne amintim anumite momente și uităm altele? este o mica desciere a cartii.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *