Un individ în vârstă de 33 de ani din Galați, care se afla sub influența alcoolului și nu deținea permis de conducere, a fost reținut pentru 24 de ore în urma unui incident în care a lovit o autospecială a Jandarmeriei într-o încercare disperată de a scăpa de controlul autorităților. Informațiile au fost furnizate de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Galați.

În timp ce un echipaj de Jandarmerie efectua o misiune de menținere a ordinii publice în municipiul Galați sâmbătă, în cadrul operațiunilor din planul „Blocada”, au observat cum șoferul unui vehicul înmatriculat în Suedia a lovit un indicator de ocolire și o bordură la schimbarea direcției de mers spre stânga în intersecția străzilor Gheorghe Doja și Siderurgiștilor. Cu toate că jandarmii au pornit în urmărirea vehiculului, acesta a reușit să se oprească într-un loc de parcare din strada Siderurgiștilor, aproape de Spitalul de copii.

Când a văzut autospeciala Jandarmeriei în apropierea sa, șoferul a accelerat brusc, intenționând să demareze rapid de pe loc. În încercarea sa de a scăpa, a intrat în autospeciala de Jandarmerie, avariat portiera din dreapta și ușa culisantă a acesteia. La coborârea jandarmilor din autospecială, s-a constatat că șoferul prezenta semne evidente de ebrietate, motiv pentru care au solicitat intervenția unui echipaj de poliție rutieră. Acesta a fost imediat încătușat de către jandarmi, la fel ca și pasagerul din dreapta, în vârstă de 34 de ani, care încercase să fugă de la locul incidentului. Niciun obiect sau substanță interzisă de lege nu a fost găsit în urma controlului efectuat de jandarmi asupra celor două persoane și a autoturismului.

Ulterior, șoferul a fost supus unui test de alcoolemie efectuat de către polițiștii rutieri de la Biroul Rutier Galați cu aparatul Druger, rezultând o concentrație de 0,96 mg alcool pur în aerul expirat. Testul cu aparatul Drugtest a indicat rezultat negativ în ceea ce privește alte substanțe. Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul de Urgență Galați pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în scopul stabilirii nivelului alcoolemiei.

Investigațiile ulterioare ale poliției au dezvăluit faptul că șoferul în vârstă de 33 de ani nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul și nici o asigurare tip RCA. În consecință, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducere fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Poliția a emis o măsură de reținere pentru 24 de ore a șoferului, urmând ca acesta să fie prezentat în fața Judecătoriei Galați în data de 3 septembrie, cu propunerea de a i se aplica o măsură preventivă.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *