Sursă foto: Stiri din judetul Hunedoara

Opt copii care se aflau într-o tabără în județul Brașov au ajuns la spital. Ei au făcut toxiinfecție alimentară! Hotelul la care erau cazați a fost închis.

Opt copii veniți de la o școală din Galați, în tabără în județul Brașov, au fost internați la spital. Ei au făcut toxiinfecție alimentară. În timp ce se deplasau spre Sibiu, copiilor li s-a făcut rău. Fără a rămâne internat, încă un copil a fost tratat în Sibiu.

Hotelul unde copiii au fost cazaţi şi unde anterior mai fuseseră semnalate probleme a fost închis temporar. Cei mici făceau parte dintr-un grup de 150 de elevi care mergeau în excursie. Ei au acuzat stări de rău, cu simptomatologie digestivă, în timp ce se aflau în zona oraşului Făgăraş din judeţul Braşov.

La spitalul din Făgăraș, șapte copii au fost internați. Cel de-al optulea a fost trimis la Spitalul de Copii din Braşov. El suferă de diabet. 

Copiii au fost externaţi, cu starea de sănătate ameliorat. Diagnosticul de suspiciune de toxiinfecţie alimentară provocată de un aliment neidentificat, au precizat reprezentanţii DSP Braşov.

Ei au fost cazați la o unitate hotelieră din zona Tohanu Nou-Zărneşti. DSP Brațov spune că la hotel au mai fost făcute controale, în condiţiile în care un părinte din alt judeţ a reclamat că şi-a internat copilul după ce acesta a fost acolo în tabără. În acest caz,  nu s-a confirmat diagnosticul de toxiinfecţie alimentară.

În urmă cu câteva zile, bucătăria hotelului a fost închisă. Copiii din Galaţi primind hrană prin intermediul unei firme de catering. 

După îmbolnăvirea copiilor din Galaţi, atât hotelul, cât şi firma de catering au primit decizii de suspendare a activităţii, potrivit DSP Brașov.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *