Compania aeriană Lufthansa a refuzat îmbarcarea mai multor pasageri pe un zbor care pleca din Cluj-Napoca spre Munchen Germania zicând că pasagerii sunt prea grei.

Incidentul a avut loc pe 4 august 2023, informează Europa Press.

Conform Serviciul de Reclamații Erreklamatu, 15 persoane au rămas pe dinafara. Printre acestea și doi angajați ai unei companii din Guipúzcoa, care erau pregătiți să zboare cu un avion al companiei Lufthansa de la Cluj-Napoca la Munchen, de unde ar fi luat un alt avion spre Bilbao.

După aceea, pasagerii au fost informați că cei 15 vor trebui să coboare din avion și să se întoarcă în terminal, fără explicații clare despre criteriile de selecție.

Erreklamatu a afirmat că incidentul reprezintă, din punct de vedere tehnic, o „refuzare la îmbarcare”, iar ca urmare, compania aeriană poartă responsabilitatea de a furniza o alternativă de transport.

Compania este obligată să acopere toate cheltuielile suplimentare apărute, inclusiv costurile pentru închirierea unui autoturism. Pasagerii afectați ar trebui, de asemenea, să primească o compensație financiară cuprinsă între 250 și 600 de euro, în funcție de distanța zborului.

Serviciul de reclamații a avertizat, de asemenea, pasagerii să fie cu ochii pe bonusurile de călătorie sau alte forme de compensații pe care companiile aeriene le oferă ca substitut, deoarece acestea nu corespund adesea cu valoarea reală a compensației financiare la care pasagerii au dreptul, conform Adevarul.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *