Sursă foto: Facebook/ FC Petrolul Ploiești

Petrolul Ploiești are un parcurs de invidiat în Superligă, cu patru meciuri la rând fără înfrângere. Bineînțeles, antrenorul Florin Pîrvu se numără printre principalii remarcați ai echipei „galben-albastre”.

Sosit tocmai din China după ce Nae Constantin a plecat de la echipă, în iarnă, Pîrvu a schimbat radical în bine fața echipei.

Deși este aflat la prima experiență ca principal al unei echipe mari, Pîrvu surprinde prin cât de bine se descurcă la Petrolul. El a mai fost principal doar la Henan U19, în China, între 2016 și 2023. În rest, a activat ca secund la Rapid, alături de Dan Alexa, Petrolul, alături de Răzvan Lucescu și Drobeta Turnu-Severin, alături de Cosmin Bodea, Marian Bondrea, Nicolo Napoli și Ionel Gane.

Tehnicianul susține, în cadrul unui interviu acordat Fanatik, că filozofia sa tactică este influențată de perioada în care Pep Guardiola antrena la FC Barcelona. Acesta nu folosea vârf de atac și spunea că „atacantul său este spațiul liber”, lucru care l-a inspirat pe tânărul antrenor român la acea vreme.

Nu ne uităm acum la clasament, e prea devreme. Adevărul este că nu arată rău clasamentul. Nu am un mentor, eu sunt, când eram jucător, am început licențele. Le-a făcut la FRF, am luat carnetul în România.

Se poate, eram la Dinamo, am luat licența B, după care eram în Cipru și veneam și făceam licența în România. Am făcut Academia Națională de Educație Fizică și Sport, de acolo am carnetul de antrenor. Când eram jucător, am început să învăț.

Mi-a plăcut mult Guardiola la Barcelona, la începuturi, când jucau în echipă cu Xavi, Iniesta, Messi. Nu aveau un atacant, un număr 9. După o victorie de 5-0 a fost întrebat de jurnaliști cum face de câștigă cu scorurile astea fără să joace cu un atacant.

El a spus că atacantul lui este spațiul liber. De aici a plecat nebunia mea, îmi place să am o posesie cu o progresie foarte bună.

Nu e ușor, meseria de antrenor este foarte grea, nu se compară cu ce a fost ca jucător. Am avut noroc să colaborez cu antrenori buni. Am un preparator fizic care a lucrat cu Diego Simeone opt ani.

Florin Pîrvu

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *