Mai bine de 200 de angajati ai Agentiei Judetene Finante Publice Ploiesti au protestat marti in fata institutiei. Alaturi de acestia si alti functionari din cadrul Serviciilor Fiscale au pichetat celelalte sediile aflate in judetul Prahova. Totul dupa ce Coalitia a respins masurile agreate de ministrul Finantelor, Marcel Bolos, cu protestatarii din ANAF si Ministerul Finantelor. Promisiunile facute initial vizau egalizarea salariilor la nivelul celor mai ridicate, sau elaborarea unui statut al profesiei. Recent Federatia SedLex a declansat conflictul de munca, ceea ce inseamna ca nu vor fi organizate doar proteste spontane ci ar putea avea loc o greva care va paraliza complet sistemul de finante.

Finantistii protesteaza in continuare, in Prahova. Chiar daca in urma protestelor de pe 10 si 11 august, au obținut promisiuni legate de lipsa unor disponibilizari, ori elaborarea unui act normativ referitor la egalizarea salariilor, nimic din toate acestea nu a fost aprobat de coalitia de guvernare.

Vasile Marica, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante, a transmis o serie de precizari referitor la declaratiile deputatului Kelemen Hunor, presedinte UDMR, potrivit carora functionarii publici din finante se opun digitalizarii deoarece aceasta presupunea pierderea locurilor de munca.

Reactiile protestatarilor sunt cu atat mai vehemente cu cat Federatia SedLex a declansat deja conflictul de munca, ceea ce inseamna ca nu vor fi organizate doar proteste spontane ci ar putea avea loc o greva care va paraliza complet sistemul de finante.

Este a doua saptamana in care angajatii protesteaza in fata institutiilor pentru sustinerea revendicarilor. Si posturile vacante ar urma sa fie anulate, odata cu noile modificari ce vizeaza reducerea cheltuielile bugetare.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *