Apelul lansat la nivel national pentru cei care vor si pot sa ajunga in centrele de transfuzii din tara, pentru a dona, a fost auzit si de catre politistii prahoveni. Doar marti dimineata, inca de la prima ora, peste 80 de oameni ai legii au venit sa doneze la Centrul de Transfuzie Sanguina Ploiesti, pentru victimele exploziei de la Crevedia. Lucratorii IPJ Prahova vor veni si in zilele urmatoare sa ofere picaturi de viata, mai ales ca inteleg foarte bine nevoia de a sprijini colegii salvatori, care intervin de fiecare data in prima linie. In radul donatorilor s-au aflat si pompieri, dar si simpli cetateni, astfel ca doar in primele ore de la deschidere au fost inregistrate peste 250 de prezentari.

De cum a fost deschis Centrul de Transfuzie Sanguina de la Ploiesti, zeci de politisti, din cadrul mai multor structuri ale Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, au trecut pragul institutiei. Rand pe rand oamenii legii intrau in sala de donare, increzatori ca pot fii astfel alaturi de victimele exploziei de la Crevedia, marea majoritate din randul salvatorilor.

Potrivit datelor Centrului de Transfuzie Sanguina din Ploiesti luni peste 250 de persoane, atat din randul cetatenilor, personalului medical de la ambulanta, ori alte structuri de interventie au venit sa doneze. Au rezultat astfel 212 pungi cu sange.

Mobilizarea oamenilor legii a fost una impresionanta, astfel ca numai in primele ore de la deschidere la centrul de transfuzie au donat peste 80 de lucratori din cadrul IPJ Prahova.

Chiar daca nu a putut fi deschis duminica, imediat dupa explozia de la Crevedia, Centrul de Transfuzie Sanguina din Ploiesti avea stocuri, astfel ca a putut furniza unitatile necesare de sange, pentru spitalele din Capitala, unde sut internate victimele.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *