Sursă foto: IGPR

Marți, 29 august, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat în vârstă de 58 de ani, din municipiul Timișoara.

Această acțiune se încadrează unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În cadrul percheziției, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe obiecte periculoase, cu scopul de a le confisca și a continua investigațiile. Printre acestea se numără 9 arme letale lungi de vânătoare, 12 arme scurte letale, inclusiv 9 pistoale letale, 2 pistoale tip revolver letale și un pistol letal cu calibrul 6,35. De asemenea, au fost găsite și confiscate 3 arme scurte neletale, inclusiv 2 pistoale cu aer comprimat de calibrul 4,5 mm și un pistol neletal cu calibrul 6 mm.

Percheziția a relevat și alte elemente importante pentru anchetă, cum ar fi 2 componente esențiale pentru armele letale (o țeavă și o cutie de mecanisme), un amortizor de sunet, 1.377 de cartușe letale de calibrul 22 LR, 13 cartușe letale de vânătoare cu alice de calibrul 12, precum și un cartuș letal de vânătoare cu calibru de 20.

Pe lângă acestea, au fost identificate și ridicate 3 cartușe letale de calibrul 6,35 mm, 1.500 de cartușe neletale de calibrul 6 mm, 800 de cartușe neletale de calibrul 4 mm, 600 de capse de inițiere pentru proiectile cu calibru de 4 mm, 500 de cartușe neletale de calibrul 22, 2.000 de alice de calibrul 4,5 mm și 1.500 de grame de pulbere neagră pentru muniție.

Ancheta urmează acum să fie extinsă și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *