Apus de soare si rasarit de luna, la inaltime, pe acorduri de jazz ale unor artisti din Romania si de peste hotare. De asta au avut parte participantii editiei cu numarul sase a evenimentului Jazz on the Rooftop, organizat de Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiesti, care s-a desfasurat pe acoperisul primariei din Ploiesti. Show ul a fost unul inedit. De pilda, un artist de renume a cantat cu o orga pe lampi, iar un dj a mixat pe discuri de vinil. Si tot in cadrul evenimentului au fost expunse instumente vechi si din anul 1910.

Artisti de top, de renume national si international, din lumea jazz-ului au concertat in cele trei zile de festival “Jazz on the Rooftop”, ajuns la cea de-a sasea editie. Raphael Wressnig & The Soul Gift Band, Aleka Potinga Quartet, sau Norzeatic sunt parte din numele mari care au urcat pe scena montata de Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiesti, la inaltime, pe acoperisul primariei Ploiesti.

Festivalul la inaltime reprezinta si o pregatire a Ploiesti Jazz festival, cel mare de acest fel din Romania. Ploiestiul este si primul oras din tara care a avut un club de jazz.

Publicul numeros a savurat fiecare moment artistic de pe scena, iar printre invitatii speciali s-a numarat si Reuven Azar, ambasadorul Israelului in Romania.

Sunt uimit de tot ceea ce se intampla aici. Am ascultat povestea despre modul în care Ploiesti, orasul gazda a festivalului de jazz inceput in 1969, in Romania, a fost interzis (n.r. evenimentul) în 1970 de catre Ceausescu (n.r. presedintele Romaniei la acea vreme), apoi a revenit in 1990. Tocmai de aceea nu este o coincidenta faptul ca acest oras petrolier clasic din România, are ceva comun cu un oraș clasic al petrolului al Statelor Unite ale Americii, New Orleans. Acesta este practic locul de naștere al jazz-ului. De asemenea are ceva în comun (n.r. orasul Ploiesti) cu Chicago, deoarece aici aveți o bază industrială mare asemenea orasului Chicago. Astfel,  New Orleans, Chicago și Ploiesti sunt trei orase care au in comun atat industria petroliera, cat si jazz-ul.

Toate concertele din cadrul Jazz on the Rooftop au fost transmise integral live pe platforma online a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiesti, Virtual Concert Hall.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *