A fost publicat în Monitorul Oficial ghidul de finanţare pentru Programul Microbuze Electrice destinate transportului elevilor, cu un fond alocat de 300 de milioane de lei, finanţat de către Ministerul Mediului prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

„Programul va începe la data de 8 septembrie. Până atunci, consiliile judeţene, împreună cu autorităţile publice locale ar trebui să pregătească documentaţiile de finanţare. Va fi deschis timp de două luni, între 8 septembrie şi 8 noiembrie.”

Sub acest program, autoritățile eligibile pentru aplicare sunt consiliile județene și subdiviziunile administrative-teritoriale ale municipiului București.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a subliniat că inițiativa nu se rezumă doar la finanțarea microbuzelor electrice, ci vizează și infrastructura asociată, precum stațiile de încărcare. Acesta a menționat la o conferință de presă din 24 august: „În esență, vom asigura finanțarea nu numai pentru microbuzele electrice, ci și pentru infrastructura aferentă, mai exact pentru stațiile de încărcare electrică. Pentru fiecare microbuz achiziționat, vom putea susține finanțarea unei stații de reîncărcare electrică.”

Programul acoperă finanțarea achiziționării microbuzelor electrice, hibride și cu alimentare GNC (gaz natural comprimat), precum și achiziționarea stațiilor de reîncărcare pentru aceste microbuze. De asemenea, se acoperă cheltuielile legate de consultanță pentru implementarea proiectului, cu condiția ca acestea să nu depășească 1% din suma totală alocată pentru achiziția microbuzelor și stațiilor.

TVA aferentă proiectului este inclusă, în măsura în care aceasta a fost solicitată și nu este recuperabilă, rambursabilă sau compensată prin alte mijloace conform legislației. Limita pentru achiziționarea stațiilor de reîncărcare este de o stație per microbuz achiziționat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *