Sursă foto: Playtech.ro

Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat din 2023 vor fi publicate marți, 29 august, pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen. Aceste rezultate vor fi afișate într-un format anonimizat, conform calendarului oficial. Rezultatele inițiale au fost făcute publice vineri, 25 august.

Contestațiile au putut fi depuse în intervalul orar 12:00 – 18:00, tot în data de 25 august, fie în format fizic (pe hârtie), fie în format electronic. Rezultatele contestațiilor pot modifica nota inițială, fie prin creștere, fie prin descreștere, în funcție de soluționarea contestației.

Pentru a promova fiecare probă a examenului de Bacalaureat, nota minimă este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase).

După afișarea rezultatelor finale, procentul cumulat de promovare (luând în considerare toate promoțiile) a fost de 29,8%, conform unui comunicat din partea instituției. Aceasta înseamnă că mai puțin de 3 din 10 candidați au reușit să promoveze sesiunea de toamnă a Bacalaureatului din 2023.

La această sesiune de Bacalaureat s-au înscris peste 33.900 de candidați, conform unui anunț făcut de Ministerul Educației. Dintre aceștia, 11.300 provin din promoțiile anterioare, ceea ce înseamnă că doi din trei dintre candidații înscriși la Bacalaureatul de toamnă sunt elevi din promoția curentă.

În comparație cu sesiunile anterioare, anul acesta a înregistrat cel mai mic număr de înscriși din ultimii 18 ani. În ceea ce privește prezența elevilor din promoția curentă, cifrele sunt similare cu cele de anul trecut.

Aceasta este prima sesiune de examene în care toate lucrările sunt evaluate digital, conform declarațiilor ministrului Educației, Ligia Deca, și ale secretarilor de stat Florian Lixandru și Sorin Ion. Deși această schimbare a fost anunțată de Ministerul Educației luna trecută și a fost testată în ultimii doi ani în două județe, procesul de digitalizare al lucrărilor a prezentat dificultăți pentru mulți profesori asistenți.

Scanarea lucrărilor și transferul acestora în format .pdf pe un server a generat confuzii, mai ales în prima zi a examenului de Bacalaureat, când profesorii asistenți au avut dificultăți în gestionarea acestui proces.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *