Dacian Cioloş

Europarlamentarul Dacian Cioloș, reprezentant al formațiunii politice REPER, a solicitat luni ca premierul Marcel Ciolacu să ofere explicații sau să-și asume declarațiile făcute de consilierul său, Victor Ponta. Acesta din urmă a afirmat că spitalele europene care primesc pacienți arși din România își propun să trimită facturi considerabile către statul român, sugerând că pacienții aflați în stare gravă sunt lăsați să moară în țară. Mesajul lui Cioloș a fost transmis prin intermediul unei postări pe Facebook.

Cioloș a subliniat: „Aștept de la premierul Ciolacu să explice sau să își asume declarațiile consilierului său Victor Ponta, care spune că spitalele din Europa care primesc arși din România vor doar să trimită facturi uriașe către statul român și că pacienții aflați în stare gravă sunt lăsați să moară în România. Domnule Ciolacu, este aceasta poziția Guvernului României?”

El a continuat prin a accentua faptul că în prezent, situația în România este gravă, iar oamenii suferă din cauza ineficienței sistemului de sănătate, influențat de politica PSD. Cioloș a menționat că, în loc să se concentreze pe abordarea problemelor reale din sistem, Victor Ponta pare să caute motive pentru a critica străinii, în ciuda faptului că aceștia nu sunt responsabili pentru deteriorarea sistemului medical. Cioloș a caracterizat această atitudine ca fiind cinism extrem.

Declarațiile inițiale ale lui Victor Ponta au atras atenția publicului, iar Gabriel Diaconu, consilierul onorific al ministrului Sănătății, a răspuns, subliniind că medicii nu ar putea să ia în mod deliberat o astfel de decizie care ar putea pune în pericol pacienții, prin alegerea de a-i transporta în altă țară. Diaconu a adăugat că restul declarațiilor lui Ponta par a fi nejustificate și lipsite de temei.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *