Președintele Uniunii Salvați România (USR), Cătălin Drulă, a criticat dur declarațiile recente ale consilierului premierului PSD Marcel Ciolacu, Victor Ponta, în legătură cu situația răniților din explozia de la Crevedia care au nevoie de asistență medicală în străinătate. Conform USR, Drulă consideră că Victor Ponta ar trebui să fie demis imediat ca urmare a acestor afirmații.

Într-un comunicat emis de formațiunea politică, Cătălin Drulă a subliniat că Victor Ponta nu ar trebui să aibă nicio autoritate în a comenta tragedia de la Crevedia. Acesta a reamintit de atitudinea lui Ponta în cazul incendiului de la Colectiv, unde a refuzat sprijinul oferit de comunitatea europeană și a declarat că țara are suficiente resurse. Drulă afirmă că Victor Ponta a dovedit în trecut că nu acordă atenție nevoilor reale ale oamenilor și nu ar trebui să fie luat în seamă într-o astfel de situație tragică.

Cătălin Drulă a subliniat că după declarațiile lui Victor Ponta, Marcel Ciolacu, liderul PSD, ar trebui să își elibereze consilierul din funcție imediat. În opinia sa, atitudinea lui Ponta în fața unei tragedii precum explozia de la Crevedia arată lipsa de compasiune față de cei care au murit sau au fost răniți. Drulă întreabă retoric dacă Ciolacu va acționa în acest sens, afirmând că liderii PSD nu manifestă interes pentru soarta victimelor.

În urma declarațiilor lui Victor Ponta, care susținea că spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții aflați în stare bună, iar cei aflați în stare gravă sunt lăsați în România să moară, a izbucnit o reacție puternică din partea opiniei publice. Gabriel Diaconu, consilierul onorific al ministrului Sănătății, a intervenit, declarând că medicii nu pot lua o astfel de decizie conștient, deoarece transferul unui pacient aflat în stare critică cu avionul poate fi fatal pentru acesta. Diaconu a numit declarațiile lui Ponta drept „baliverne”.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *