A fost confirmat primul deces cauzat de virusul West Nile, in Prahova. Este vorba despre un pacient care a decedat in urma cu o saptamana, insa rezultatul testelor a iesit abia joi. Barbatul de 82 de ani avea mai multe afectiuni, si era deja internat in spital, iar odata ce a fost suspectat ca ar putea sa fie purtator al virusului a fost mutat de urgenta la sectia de Boli Infectioase din Ploiesti. Primaria trebuie sa demareze acum un program special de dezinsectie in oras.

Pacientul de 82 de ani era internat în secția de neurologie a Spitalului Județean de Urgență Constantin Andreoiu Ploiești, în momentul în care au apărut simptome care nu aveau legatura cu patologia pentru care era spitalizat.

Asa se face ca a fost transferat la secția de boli infecțioase a spitalului Movila, acolo unde a rămas internat până în urmă cu o săptămână.

Ulterior a fost înaintat un document si Primăriei Municipiului Ploiești. În aceste condiții, unitatea administrativ teritorială trebuie să demareze un program special de dezinsecție.

Acest deces raportat în Prahova este al patrulea la nivel național.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *