Un sofer care a ignorat semnalele acustice si luminoase a rupt bariera feroviara din comuna Brazi, inainte ca trenul sa treaca. Barbatul s-a ales cu dosar penal.  Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere, iar CFR Infrastructura le-a trimis Politiei. Astfel de incidente pot avea urmari tragice, spun specialistii, care ii indeamna pe participantii la trafic sa nu recurga la gesturi extreme de acest fel.

Pe imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se vede cum soferul spulberă bariera înainte de trecerea trenului RE 10065. Conducătorul autoturismului ignora, nu doar semnalele acustice şi luminoase, dar şi barierele care sunt în curs de coborâre. O manevra inconstienta care il putea costa viata.

Norocul a facut ca avaria la bariera din Brazi sa se produca inainte ca  garnitura sa se puna in miscare din statie. Astfel  conductorul a primit alerta si a putut sa plece cu restrictie de viteza pana in acel loc.

La scurt timp a fost identificat si faptasul, un barbat de 46 de ani, din comuna prahoveana Brazi.

CFR Infrastructura explica faptul ca va continua să sprijine acţiunile Poliţiei Rutiere pentru a identifica șoferii care încalcă în mod voit regulile de circulaţie prevăzute de Codul Rutier. Traficul la trecerile la nivel este monitorizat si astfel vor transmite toate imaginile surprinse pe camerele de luat vederi.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *