Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) continuă programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru extrasezonul toamnă-iarnă 2023-2024, alocând fonduri în valoare de peste 22 de milioane de euro, conform unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul instituției.

Conform acestui program, legumicultorii care cultivă tomate, ardei gras sau lung, gogoșari, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde în spații protejate vor beneficia de un ajutor de minimis de până la 1.000 de euro pentru fiecare 1.000 de metri pătrați.

Resursele financiare necesare implementării acestei scheme de ajutor de minimis se ridică la 109,373 milioane de lei, echivalentul a 22,1 milioane de euro. Aceste fonduri provin din bugetul aprobat pentru Ministerul Agriculturii în anul 2024.

Conform prevederilor proiectului, schema de ajutor de minimis este destinată întreprinderilor și întreprinderilor unice care activează în domeniul producției primare de produse agricole. Aceasta sprijină cultivarea de legume în spații protejate și este disponibilă producătorilor agricoli persoane fizice cu atestat de producător valabil până la 31 decembrie 2024, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale, precum și producătorilor agricoli persoane juridice.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească mai multe criterii pentru a fi eligibili la primirea acestui ajutor. Printre acestea se numără solicitarea formală a ajutorului, utilizarea unei suprafețe minime de 1.000 de metri pătrați în spații protejate, marcarea corespunzătoare a suprafeței și obținerea unor producții minime corespunzătoare culturii de legume.

Cererile vor trebui depuse în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern, iar valorificarea producției este planificată în intervalul 1 noiembrie 2023 – 31 ianuarie 2024. Plățile pentru ajutorul de minimis vor fi efectuate începând cu data de 26 februarie 2024.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *