Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a dezvăluit vineri că s-a ajuns la un acord pentru înființarea primei platforme de inovare și transfer tehnologic din țară, în cadrul unui seminar organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bistrița-Năsăud. Această inițiativă va avea sediul în apropierea Bucureștiului.

Bogdan Ivan a împărtășit că a obținut cu succes finanțare în valoare de 50 de milioane de euro printr-o altă instituție și a reușit să adune la aceeași masă institutele subordonate Ministerului Cercetării, o primărie din vecinătatea Bucureștiului, Consiliul Județean Ilfov și alți parteneri privați. A fost identificat un teren de aproximativ 30 de hectare, în principal terenuri publice, care va găzdui primul centru de inovare al României. Acesta va avea o semnificație deosebită, deoarece va aduna în același loc institute de cercetare specializate în domeniile laserului și nuclear, facilitând colaborarea și transferul de tehnologie. Astfel, a fost stabilită baza pentru prima platformă națională de inovare și transfer tehnologic din istoria țării.

Pe lângă acest anunț important, Bogdan Ivan a subliniat și necesitatea dezvoltării unei legislații care să promoveze colaborarea dintre institutele de cercetare și sectorul privat. De asemenea, ministrul a discutat despre potențialul deschiderii unei fabrici de microconductori în România și a indicat că a avut discuții productive cu experți din Taiwan, care sunt la vârful tehnologiei în acest domeniu.

Ministrul Bogdan Ivan a fost prezent la seminarul de informare invitat de CCI Bistrița-Năsăud, unde a abordat subiectul „Transformarea Digitală – Oportunități și Provocări pentru Companii și Angajați”. Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului „InFormat 4.0 – Digiskills”, o colaborare între Cluj IT Cluster din județul Cluj și Business Saga din județul Alba.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *