Mai bine de 300 de angajati ai Agentiei Judetene Finante Publice Ploiesti au protestat, joi-dimineata, in fata institutiei. Alaturi de acestia si alti functionari din cadrul Serviciilor Fiscale au pichetat celelalte sediile aflate in judetul Prahova. Totul dupa ce Coalitia a respins, in sedinta de miercuri, masurile agreate de ministrul Finantelor, Marcel Bolos, cu protestatarii din ANAF si Ministerul Finantelor in data de 11 august. Promisiunile facute vizeaza egalizarea salariilor la nivelul celor mai ridicate castigate in instanta de unii angajati, elaborarea unui statut al profesiei, categorie separata in viitoarea lege a salarizarii, precum si pastrarea tuturor angajatilor in contextul in care ordonanta de reducere a cheltuielilor in sectorul bugetar, in prezent in lucru, ar duce la eliminarea unor posturi de sef.

In urma protestelor de pe 10 si 11 august, angajatii din Finante au obtinut promisiunea guvernantilor ca nu vor fi facute disponibilizari in institutiile din subordinea Ministerului Finantelor. In plus, s-a inaintat si un termen pana la care va fi elaborat un act normativ prin care se vor egaliza salariile la nivelul maxim in plata in cadrul sistemului fiscal, luand in calcul hotararile judecatoresti. Nimic din toate acestea nu au fost aprobate de coalitia de guvernare.

Greva de avertisment este ultimul demers cerut de lege inaintea declansarii grevei propriuzise, au atentionat presedintii sindicatelor din finante.

Pentru a putea veni in sprijinul guvernantilor, inainte de luarea unor decizii si asumarea unui sprijin pentru angajatii de la Finante, sindicalistii au oferit si solutii pentru solicitarile propuse.

Chiar daca activitatea a fost intrerupta in toate departamentele, unii contribuabili din Ploiesti au intrat sa vada daca pot depune acte, ori sa plateasca diferite taxe.

Si posturile vacante ar urma sa fie anulate, odata cu noile modificari ce vizeaza reducerea cheltuielile bugetare. 

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *